Παραλήρημα Κάρμαντζη: Θα μπει πολύς κόσμος σε μπελά. Εκείνοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους (βίντεο)

Ξέραμε ότι πολλά πράγματα είναι μεταδοτικά, τώρα επιβεβαιώνεται ότι αυτό ισχύει και για τον πανικό, ο οποίος διακατέχει μονίμως τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και αυτός με την σειρά του τον μετέδωσε στον πολιτικό του φίλο και συνοδοιπόρο του δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί στον παραληρηματικό λόγο του δημάρχου, έτσι όπως αυτός διατυπώθηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, σε δημόσιες δηλώσεις του και αποτυπώθηκαν σε βίντεο της Πατρίδας TV που παραθέτουμε κατωτέρω.

Ο κ. Κάρμαντζης σε μια πρωτοφανή εκδήλωση πανικού προειδοποίησε (δεν απείλησε, λέει ο ίδιος) τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που του ασκούν δριμεία κριτική για την πολιτική του στο προσφυγικό και ειδικότερα στην δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί, πολιτική απολύτως συστρατευμένη με τον κ. Μηταράκη.

Είπε, λοιπόν, επί λέξει: «… Ας προσέξουν γιατί σπέρνουν ανέμους διχασμού, διχόνοιας και συκοφαντίας και αυτά θα τα θερίσουν. Ας προσέξουν γιατί θα μπει πολύς κόσμος σε μπελά. Και δεν το λέω απειλητικά, απλά πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Γιατί όταν κλείσουν τα φώτα της ράμπας, θα έχουν δοσοληψίες ενδεχομένως με την δικαιοσύνη, εκείνοι, τα παιδιά τους, έτσι για να μην πω και τα εγγόνια τους…».

Χιακή Συμπολιτεία: Ευθεία απειλή προς τις οικογένειές μας οι δηλώσεις Κάρμαντζη

Στις άνευ προηγουμένου χθεσινές δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη απαντά η Χιακή Συμπολιτεία, η οποία σε ανακοίνωσή της, σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, αναφέρει τα ακόλουθα:

Με ένα πρωτοφανές παραλήρημα σε δηλώσεις του ο κ. Κάρμαντζης απειλεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους συγγενείς των προσώπων που τις απαρτίζουν, μέχρι και τα «εγγόνια τους», ότι θα «μπει πολύς κόσμος σε μπελά» και θα έχουν «δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη». Στις ίδιες δηλώσεις αναφέρει ότι δεν πρόκειται για «απειλή» αλλά ότι θέλει να τους «προστατέψει».

Εμείς δεν γνωρίζουμε καμιά ποινή στο δικαιϊκό μας σύστημα να έχει κληρονομικό χαρακτήρα, εκτός και αν ο κ. Κάρμαντζης έχει σκοπό να εφαρμόσει τη «Σαρία» ή τον «Μωσαϊκό Νόμο» και θεωρούμε τις δηλώσεις του ως ευθεία απειλή προς τις οικογένειες μας, γνωρίζοντας καλά, τι σημαίνει η λέξη «προστασία» όταν εκτοξεύεται από αυτόν που απειλεί. Αφού ξεκίνησε με μπαράζ μηνύσεων και αγωγών, απειλώντας πολίτες που του ασκούν κριτική στα κοινωνικά δίκτυα, τώρα περνάει σε «άλλο επίπεδο».

Ο κ. Κάρμαντζης βρίσκεται σε πανικό επειδή έχει απέναντι του σύσσωμη την κοινωνία της Χίου και τους εκπροσώπους της. Ο ίδιος και ο συνεταίρος του στο «έγκλημα» κ. Μηταράκης είναι ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την σθεναρή αντίσταση του λαού της Χίου στη δια της βίας ανέγερση φυλακής  προσφύγων στο νησί. Μιας «τρύπας δικαιωμάτων» για τους πρόσφυγες και ενός διαχρονικού στίγματος για τη Χίο, την Ελλάδα και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Στις απειλές του κ. Κάρμαντζη λοιπόν, απαντάμε ότι «μας κάνει μια πρόταση που μπορούμε να αρνηθούμε», για να θυμηθούμε και τον χολυγουντιανό «Νονό», και ότι δεν τον φοβόμαστε γιατί έχουμε την κοινωνία μαζί μας.  Και η απάντησή μας θα είναι όπως πάντα πολιτική και με επιχειρήματα.

Τέλος, μπορεί ο κ. Κάρμαντζης να νομίζει (όντας μετριόφρων) ότι «γράφει ιστορία». Θα συμφωνήσουμε: γράφει την πιο αποτρόπαια και αντιδημοκρατική εκδοχή της.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια