Παράταση στις συμβάσεις φύλαξης – σίτισης φρενάρει προσώρας τις απευθείας αναθέσεις

Τρίμηνη παράταση – φρένο στην ανεργία δίνει στους 20 εργαζόμενους του νοσοκομείου Χίου στους τομείς φύλαξης και σίτισης – εστίασης νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

Με την ρύθμιση, οι συμβάσεις των 20 εργαζομένων, που κανονικά λήγουν αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, παρατείνονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η ίδια ρύθμιση βάζει προσωρινά φρένο στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου να εκχωρήσει με απευθείας ανάθεση τις υπηρεσίες αυτές σε ιδιώτη, με επιπλέον ετήσιο κόστος 230.295,55 ευρώ, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην από 30 Αυγούστου 2022 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι επειδή δεν είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός για τον ιδιώτη, το Δ.Σ. είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην πρόσκληση τριών εταιρειών για την επιλογή και απευθείας ανάθεση αυτών των υπηρεσιών κατ΄ αρχήν για τον μήνα Οκτώβριο, διαδικασία που θα επαναλαμβανόταν – προφανώς – και για τους επόμενους μήνες έως ότου προχωρήσει ο διαγωνισμός και αναδειχθεί ανάδοχος.

Δηλαδή, η ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται και στις υπηρεσίες καθαριότητας, με επαναλαμβανόμενες απευθείας αναθέσεις από την 1η Ιανουαρίου 2022 και άγνωστο μέχρι πότε, αφού ο σχετικός διαγωνισμός των περίπου  δύο εκατομμυρίων ευρώ καρκινοβατεί.

Η ρύθμιση παράτασης του υπουργείου Υγείας