Παρουσίαση για “Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 Παρόν & Μέλλον”

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο  “Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 * Παρόν & Μέλλον” την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 10.00 π.μ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επτά θεματικά πάνελ, καθένα από τα οποία θα συντονίζεται από έναν έμπειρο δημοσιογράφο και θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και Δικαιούχους του Προγράμματος. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ο διάλογος σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επιγραμματικά οι θεματικές:

·         Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 21-27 και νέες αναπτυξιακές προοπτικές τα επόμενα χρόνια βάσει Εθνικών Στρατηγικών (ΕΤΠΑ)

·         Μια πιο κοινωνική Ευρώπη (ΕΚΤ+)

·         Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τα Μικρά Νησιά

·         Περιβάλλον & Φυσικοί Πόροι

·         Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα

·         Κοινωνικές Παρεμβάσεις & Υποδομές

·         Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη σε Μυτιλήνη & Χίο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο του EUROPE DIRECT Βορείου Αιγαίου, το οποίο θα βρίσκεται έξω από την αίθουσα του συνεδριακού χώρου, να δουν υλικό από τους δικαιούχους των έργων που θα παρουσιαστούν και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία με VR μάσκες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Η ενέργεια χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027.
Σχετικά με την Δράση και τα αποτελέσματά της μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.pepba.gr/<https://www.pepba.gr/%20>
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει τόσο δια ζώσης  όσο και εξ αποστάσεως, μέσω του συνδέσμου live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΥΔ με δυνατότητα απλής παρακολούθησης: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΔΩ<https://www.youtube.com/watch?v=WnK5AOPjTK8>
(https://www.youtube.com/watch?v=WnK5AOPjTK8)

 

Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΣΠΑ 2021-2027 

Υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027» . Σκοπός της συνεδρίασης είναι ο απολογισμός της εφαρμογής του προγραμμάτων της Περιόδου 2014-2020 και ο προγραμματισμός της εφαρμογής του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κώστας Μουτζούρης δήλωσε  σχετικά: “Οι αυξημένοι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για το Βόρειο Αιγαίο και η απορρόφηση τους είναι μια τεράστια πρόκληση για την  Περιφερειακή μας  Αρχής.  Οι τεχνοκρατικές αυτές συνεδριάσεις  είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς οριοθετούνται  οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια, αλλά και καθορίζονται οι υποχρεώσεις και τα βήματα που οι φορείς οφείλουν να εκτελέσουν ώστε να εξασφαλιστεί μια εξίσου ικανοποιητική εφαρμογή και για το Νέο ΕΣΠΑ της Περιόδου 2021-2027».