Πεδίο της πολυκλαδικής άσκησης «Παρμενίων» η Βολισσός (φωτό)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί στην περιοχή της Χίου και κυρίως στις παραλίες της Βολισσού η πολυκλαδική άσκηση «Παρμενίων 2015», στην οποία μετέχουν πολεμικά σκάφη, αεροπλάνα, ελικόπτερα και αποβατικά.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου 2015, η ευρύτερη περιοχή της Βολισσού είναι ένα μεγάλο πεδίο ασκήσεων στην θάλασσα και στον εναέριο χώρο.

Επίσης, στη περιοχή της πόλης της Χίου και ανοικτά από το λιμάνι εμφανίσθηκε ένα υποβρύχιο, συνοδευόμενο από πολεμικό σκάφος και φυσικά ήταν ορατό από τους πολίτες από την περιοχή της προκυμαίας, αλλά και πολύ καλύτερα από υψηλότερα σημεία.

Την άσκηση παρακαολυθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.

ipovrixio

Η φωτογραφία του υποβρυχίου είναι του κ. Ν. Χατζηγεωργίου από την προσωπική του σελίδα στο  Facebook

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2015», πραγματοποιήθηκε επί βάσεως ΤΑΜΣ (Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων), ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη νήσο Χίο. Την αποβατική ενέργεια υποστήριξαν Επιθετικά Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υλοποιήθηκε το σενάριο της Ασκήσεως και οι Μονάδες της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών συνενώθηκαν με τις Μονάδες της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» και ασκήθηκαν στην εκτέλεση επιθετικών ενεργειών εντός του εδάφους της νήσου.

Η εξέλιξη της αποβατικής ενέργειας μεταδόθηκε, σε πραγματικό χρόνο, στα Κέντρα Επιχειρήσεων ΑΣΔΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, με μεταφορά της εικόνας του πεδίου της μάχης από τα κινητά μέσα επικοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.