Πέντε κρούσματα κορονοϊού σε σουπερμάρκετ – Ανησυχία από το Εργατικό Κέντρο Χίου

Έκλεισε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 22 Φεβρουαρίου 2021, μεγάλο σουπερμάρκετ ξένης αλυσίδας στη Χίο, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορονοϊού – οι πληροφορίες αναφέρουν πέντε – κι έχουν αρχίσει διαδικασίες απολύμανσης των χώρων του.

Για τον ίδιο λόγο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσει στη Χίο ειδικό συνεργείο της εταιρείας για την απολύμανση του σουπερμάρκετ, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό αν το σουπερμάρκετ ανοίξει το πρωί της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου 2021, στο κοινό.

Παρέμβαση στο θέμα έγινε από το Εργατικό Κέντρο Χίου, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά την διάγνωση του ιού COVID-19 σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ ως Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την ανησυχία μας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την περίσταση αυτή. Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζομένους της επιχείρησης και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, γενική απολύμανση και ιχνηλάτηση για τυχόν κρούσματα που μπορεί να υπάρξουν στην τοπική κοινωνία.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να δράσουν άμεσα, ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν το μισθό τους ή μέρος αυτού διότι σε περιπτώσεις καραντίνας απασχολούμενου η κείμενη νομοθεσία προβλέπει 14ήμερη άδεια που καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον εργοδότη». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια