Περασμένα, ξεχασμένα όσα έκαναν τα ΜΑΤ, λέει ο Μουτζούρης

Άφεση αμαρτιών δίνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης στην βάρβαρη επέλαση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ τον περασμένο Φεβρουάριο σε Χίο και Λέσβο, προκειμένου να εφαρμόσουν το κυβερνητικό σχέδιο για την δημιουργία υπερδομών προσφύγων και μεταναστών, σε Αίπος και Καραμπά, αντίστοιχα.

Με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται σε βάρος πολιτών των δύο νησιών, για συμμετοχή στις δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν, η περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου δηλώνει μεν την συμπαράστασή της, πλην – όμως – «θεωρεί ότι, κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξαν ακραίες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκομένους που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο στα πλαίσια της κατάστασης “έκτακτης ανάγκης” κατά την έννοια του νόμου».

Ο κ. Μουτζούρης αποφεύγει, ωστόσο, την οποιαδήποτε αναφορά στις βιαιότητες και τις έκνομες ενέργειες των ΜΑΤ, ιδία δε κατά την αναχώρησή τους από το λιμάνι των Μεστών και – βάζοντας τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι – «πιστεύει ότι οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να περάσουν στη λήθη όλων με πρωτοβουλία της πολιτείας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια