Περπατώντας στα τσοπάνικα μονοπάτια

Στα μονοπάτια των προγόνων μας,  στα τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών, τα γεμάτα ιστορίες και θρύλους θα μας περπατήσουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, οι  “ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ” και ο  “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ – CHIOSRUNNING” που είναι γεμάτα με ιστορίες και θρύλους.

Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου έχει αφετηρία και τέρμα την Παναγιά την Αρβανίτισσα. Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι συντηρημένα πρόσφατα από μέλη των δύο συλλόγων και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι σε ανηφορικό μονοπάτι. Ακολουθεί τμήμα του μονοπατιού του «Ξεχειμωνιού» μήκους 3 χλμ. περίπου με θαυμάσια θέα και χωρίς ανεβοκατεβάσματα. Τα τελευταία 2 χλμ. περίπου γίνονται σε παλιό τσοπάνικο μονοπάτι που κατηφορίζει ομαλά μέσα σε δάσος.

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ και το ραντεβού είναι στις 09:00  στην Αρβανίτισσα.  Όσοι δεν ξέρουν την περιοχή της Αρβανίτισσας μπορούν να έρθουν στο Δημαρχείο της Χίου στις 8:15, όπου θα βρίσκονται μέλη των δύο συλλόγων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π.) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων. Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19.

Μετά την πεζοπορία υπάρχει δυνατότητα φαγητού στις Καρυές.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει στο https://bit.ly/3jw2D9A

Για διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου στο τηλ. 697 81 24 812.