Πέταξε στα ύψη το μίσθωμα για την παραλία των Γλάρων

Στο ποσό – ρεκόρ των 20.200 ευρώ ετησίως κατακυρώθηκε στον πλειοδότη η «διάσημη» για τις… οικονομικές επιδόσεις στις διαγωνιστικές διαδικασίες παραλία των Γλάρων, για τριετή μίσθωση, ήτοι και για τα έτη 2018 και 2019.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, που εφέτος που διεξήχθη από τον δήμο Χίου μετά την αλλαγή της νομοθεσίας (τριετείς μισθώσεις), συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι, οι οποίοι με συνεχή «κτυπήματα» – κυρίως ο τελικός πλειοδότης κι ένας άλλος – ανέβασαν το μίσθωμα σε ποσό περίπου επτά φορές υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε καθορισθεί στις 2.970 ευρώ (165 τ.μ. επί 18 ευρώ ανά τ.μ.).

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην κα Λεμονιά Μιχάλα, με εγγυητή τον γιό της Παναγιώτη Μιχάλα, ουσιαστικά δηλαδή στον ίδιο που και πέρυσι είχε μισθώσει την παραλία των Γλάρων, χωρίς – ωστόσο – στον περυσινό διαγωνισμό να έχει αντίπαλο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να την αφήσει εφέτος την παραλία, εκτίμησε ότι την τρέχουσα περίοδο μάλλον δεν θα καλύψει τα έξοδά του, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για τις επόμενες δύο χρονιές.

Οι διαγωνισμοί για τις υπόλοιπες παραλίες που μισθώθηκαν από τον δήμο Χίου διεξήχθησαν σε… ήρεμα νερά, αφού εμφανίσθηκαν ένας υποψήφιος για κάθε παραλία.