Πεζοπορώντας στο Φαράγγι των Καμπιών

Μια πεζοπορική διαδρομή 11 χιλιομέτρων διοργανώνουν οι “Φίλοι των Μοναπατιών της Χίου”, την  Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στην κυκλική διαδρομή “Φαράγγι Καμπιών και Αγρελωπό”. Πρόκειται για δύσκολη διαδρομή με πάνω από 600μ. υψομετρική διαφορά που απευθύνεται σε έμπειρους πεζοπόρους που διαθέτουν αντοχή και κατάλληλο εξοπλισμό. Αφετηρία και τερματισμός της πεζοπορίας είναι τα Καμπιά.

Η διαδρομή

Οι διοργανωτές, φίλοι των χιώτικών μονοπατιών περιγράφουν τη διαδρομπή ως εξής:

“Στην αρχή θα κατηφορίσουμε στο γνωστό μονοπάτι που κινείται αριστερά και δεξιά του Καμπούσικου Ποταμού (που αυτή την εποχή έχει πολύ νερό) και οδηγεί στην παραλία των Καμπιών. Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε για 4 χλμ. περίπου σε δρόμο μέχρι το Αγρελωπό. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι το μονοπάτι του παπά – Βαρθολομαίου που κατηφορίζει αρχικά στην κοιλάδα των αηδονιών, αλλά στην συνέχεια ανηφορίζει απότομα για 1.200μ. μέχρι τα Καμπιά. Διάρκεια: 4,5 – 5 ώρες. Κατά την επιστροφή για την πόλη της Χίου θα γίνει στάση 2 ωρών στην Λαγκάδα για φαγητό ή καφέ. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.Αναχώρηση: από το Δημαρχείο Χίου στις 08.30.Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη – νερό – ενεργειακό σνακ, μπατόν, αδιάβροχο κ.λ.π) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00 στο 6978124812 (κα. Λιάνα Βαφειάδου Παπανικολάου) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019.

Κόστος συμμετοχής (έξοδα μετακίνησης): 10 ευρώ το άτομο – 7 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια