Πήγε πλατεία Βουνακίου, στη Χίο, έριξε αλάτι στην πληγή η Νέα Δημοκρατία

Αν ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας με την επιλογή της πλατείας Βουνακίου, στη Χίο, ήταν η επίδειξη δύναμης και η συσπείρωση, στην τελική ευθεία ο στόχος όχι μόνο δεν επετεύχθη αλλά στέφθηκε από αποτυχία.

Η συνειρμική σύνδεση της πλατείας με τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κ. Νότη Μηταράκη στο προσφυγικό, ο ξεσηκωμός όλου του νησιού μετά την επίθεση των ΜΑΤ και η αντίστοιχη κινητοποίηση με τουλάχιστον 3.000 κόσμο στην πλατεία ζωντάνεψαν την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, το βράδυ στο θυμικό όλων εκείνων που ακόμη αμφιταλαντεύονται ή δεν ξέρουν τελικά τι να ψηφίσουν.

Το τελικό συμπέρασμα ο κ. Μηταράκης και το επιτελείο του κατέβασαν την Ν.Δ., στην πλατεία όπως τους ξανασυγκέντρωσαν στο “Χανδρής”, αλλά μάλλον έβαλαν αυτογκόλ  ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά των υπολοίπων ψηφοφόρων, που προφανώς δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου κ. Λευτέρης Μπλάτζιος κι ακολούθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Κώστας Τρομπούκης και κα Καλλιόπη Γιαννούλου και η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Νότη Μηταράκη.

Στα της ομιλίας τώρα για ακόμη μια φορά έγινε αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν (;) στην τετραετία και στην επιτυχημένη πορεία του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, μιλώντας για τις δεσμεύσεις της νέας τετραετίας είπε: «Να αξιοποιήσουμε όσα κάναμε για να μπορέσουμε να πάμε τη Χίο ακόμα πιο μπροστά. Προφανώς να διατηρήσουμε χαμηλά τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού. Να ολοκληρωθούν τα έργα της γενιάς μας. Να συμβάλουμε στην προσέλκυση και στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων. Προτεραιότητα για εμένα, τώρα, η ανάγκη να επιλύσουμε οριστικά το θέμα του νερού για τη Χίο. Να υπάρξει επαρκής παροχή νερού, σε ποσότητα και ποιότητα. Απαραίτητο και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων αλλά και για την αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο έργο σύνδεσης δικτύων, αξιοποίησης φυσικών πόρων, φράγματα, δεξαμενές και στοχευμένες αφαλατώσεις. Έχοντας προχωρήσει όλα αυτά, θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά».