Κέντρο πιστοποίησης στους Η/Υ, ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

Να δημιουργηθεί κέντρο πιστοποίησης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Χίο, ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, με έγγραφό του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο Σύλλογος, προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες «να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους, δηλαδή να βρίσκονται κοντά στα παιδιά και να τα στηρίζουν μορφωτικά και κοινωνικά. Στα πλαίσια αυτά καταβάλουν προσπάθεια να ανέβουν μορφωτικά και να δώσουν ακόμα περισσότερα στα παιδιά του λαού. Έτσι προσπαθούν να επιμορφωθούν στους Η/Υ και να πάρουν το Α’ επίπεδο πιστοποίησης σε αυτούς.

Αρνητικό στοιχείο, όμως, αποτελεί ότι ενώ πάνω από 100 εκπαιδευτικοί επιθυμούν να πιστοποιηθούν, δεν υπάρχει πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο στη Χίο.

Στη Χίο, τονίζεται στην ανακοίνωση, υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το κατάλληλο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό, στο οποίο πρέπει να δοθούν κίνητρα, να στηρίξει την προσπάθεια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να δώσουν εξετάσεις στη Χίο, γιατί δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να πάνε στα αστικά κέντρα (ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και διατροφή), αφού υπάρχει διδακτικό προσωπικό και η υλικοτεχνική υποδομή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου».