Πλήρη αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχές ζητά το ΚΚΕ

Να αποζημιωθούν άμεσα στο ύψος της πραγματικής ζημιάς οι μαστιχοπαραγωγοί της Νότιας Χίου των οποίων η παραγωγή υπέστη ζημιές από την πρόσφατη βροχόπτωση, ζητά με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Αναλυτικά:

Οι καταστροφικές βροχές στις 15 Αυγούστου ήρθαν να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα στην καλλιέργεια της μαστίχας και στις προσπάθειες των μαστιχοπαραγωγών.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τα δέντρα είχαν δώσει τα 2/3 της παραγωγής τους και πολύ μαστιχοπαραγωγοί δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν ούτε τις πρώτες πίτες. Ακόμη μιλάμε για υποβάθμιση της ποιότητας με το μαύρισμα που θα προκληθεί σε ένα μέρος της παραγωγής.

Άμεσα ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στις εκτιμήσεις και στην αποζημίωση των καταστροφών στο ύψος της πραγματικής καταστροφής.

Να συνυπολογιστεί στην αποζημίωση η δουλειά και τα έξοδα που χρειάζονται για τον επανακαθαρισμό των δέντρων και το στρώσιμο χώματος.

Από την προηγούμενη εμπειρία μας αποδεικνύεται πως δεν έχουμε να περιμένουμε από τα “λόγια τα μεγάλα” των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. και την ΚΑΠ. Είναι αυτοί και οι πολιτικές τους, οι νόμοι που διαχρονικά ψηφίσανε, που έχουν κάνει τον ΕΛΓΑ και τον κανονισμό του “εργαλείο” για να παίρνουν και όχι να δίνουν στους αγρότες.

Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνεταιρισμών, ώστε κανένας μην μείνει μόνος του. Να διεκδικήσουμε την άμεση αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών. Η ΕΜΧ να πάρει πρωτοβουλίες να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του ΕΛΓΑ. Να δοθεί ασπρόχωμα και ό,τι χρειάζονται για τις εργασίες τους οι μαστιχοπαραγωγοί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια