Πολλαπλασιάστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με την άφιξη του ΝΑΤΟ, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Πολλαπλασιάστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με την άφιξη των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή και κορυφωθήκαν καθώς στο Αιγαίο διεξάγεται και η κοινή άσκηση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων της χώρας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.

«Οι τελευταίες προκλήσεις στο Αιγαίο από τουρκικές πολεμικές δυνάμεις αποτελούν μια ακόμη εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και η ενεργητική παρουσία του στο Αιγαίο, τροφοδοτούν κινδύνους για το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προσθέτει δε ότι «οι συνεχείς υπερπτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά, καθώς και η προκλητική παρουσία τουρκικού πολεμικού πλοίου στις Οινούσσες, αποκαλύπτουν το πόσο μεγάλα είναι τα ψέματα, που λένε στο λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος ότι δήθεν η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και η παρουσία του στο Αιγαίο προσφέρει ασφάλεια και προστασία.

Οι θεατρινισμοί και οι ενέργειες της κυβέρνησης αποσκοπούν κύρια να κρύψουν από το λαό το πόσο επικίνδυνες είναι οι επιλογές της. Οι εθνικιστικές φωνές  και εκδηλώσεις καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, διευκολύνουν τα αντιδραστικά σχέδια, και κρύβουν ότι τα συμφέροντα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας είναι εχθρικά και για το λαό της Ελλάδας και της Τουρκίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια