Πολυσχιδές και πλούσιο έργο από το κέντρο κοινότητας Χίου

Ένα πλούσιο και σε πολλούς τομείς έργο, κοινωνικού και προνοιακού χαρακτήρα, έχει επιτελέσει στον έναν και πλέον χρόνο της λειτουργίας του το κέντρο κοινότητας Χίου.

Σύμφωνα με τα πεπραγμένα, που παρουσίασαν το πρωί της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και τα στελέχη του κέντρου, στο διάστημα αυτό εξυπηρετήθηκαν περισσότερο από 1200 συμπολίτες, οι οποίοι – αν δεν λειτουργούσε το κέντρο – όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, είτε δεν θα είχαν εξυπηρετηθεί, είτε θα γύριζαν γύρω – γύρω για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Στο διάστημα αυτό, όπως ανέφερε η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του κέντρου κα Αγγελική Μουρούνα, έγιναν ομιλίες σε σχολεία, καθώς και εργαστήρια συμβουλευτικής, εργαστήρια συμβουλευτικής στη κατασκήνωση των Σκλαβιών, δράσεις προληπτικής φροντίδας υγείας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη πολιτών κ.ά. ενώ το κέντρο δικτυώθηκε μ 76 φορείς του νησιού για τη προώθηση ζητημάτων των πολιτών που προσφεύγουν στις υπηρεσίες του

Στο έργο που επιτελείται στην κοινωνική ομάδα των Ρομά, η οποία μετρά περίπου 150 μέλη στο νησί, αναφέρθηκε ο κοινωνικός λειτουργός κ. Γιάννης Νέος, ο οποίος τόνισε ότι περίπου 35 παιδιά Ρομά, δηλαδή τα περισσότερα, πηγαίνουν πλέον σε σχολεία του νησιού, ενώ η εργασιακή σύμβουλος κα Ελένη Χαλκίτη ανέφερε ότι επτά Ρομά βρήκαν εργασία μέσω του κέντρου, ενώ άλλοι οκτώ έχουν καταχωρηθεί στους προσωρινούς πίνακες της κοινωφελούς εργασίας.

Έργο επιτελείται, επίσης, στον τομέα της υγείας, όπου σύμφωνα με όα παρουσίασε η επισκέπτρια υγείας κα Βασιλεία Καραμιχάλη, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλους φορείς οδοντιατρικοί έλεγχοι σε 25 παιδιά Ρομά, καθώς και εμβολιασμοί.

Ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε, τέλος, ότι για τα παιδιά Ρομά, κυρίως εκείνα που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, εξασφαλίσθηκε με την συνδρομή κυρίως του Νομικού Προσώπου δήμου Χίου, καθώς και της μητρόπολης Χίου, η κάλυψη του μεσημβρινού τους γεύματος.

Το κέντρο κοινότητας Χίου, στο οποίο μπορούν να προσφύγουν και να ζητήσουν τις υπηρεσίες του όσοι συμπολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα στο κτίριο του REX, στο ισόγειο.