Ποτάμι οργής για το έγκλημα στα Τέμπη

“Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή” ήταν ένα από τα συνθήματα της  απεργιακή συγκέντρωσης- κινητοποίησης που έβγαλε στους δρόμους ακόμη και τους Χιώτες παρά τη σποραδική βροχή, το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργιακή κινητοποίησης που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και των στάσεων εργασίας που πραγματοποίησαν, εκπαιδευτικοί, γιατροί ,δικηγόροι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι , ΟΕΒΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα στις υποδομές του σιδηροδρόμου που επέτρεψαν το δυστύχημα αλλά και σε ένδειξη πένθους για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Κύρια αιτήματα ήταν να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» ένα από τα κεντρικά συνθήματα, ενώ άλλα έλεγαν  το μήνυμα που περικλείει όλο τον πόνο και την οργή των ημερών, «πάρε με όταν φτάσεις» και «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή».

Η αγορά συμμετείχε στην κινητοποίηση με τα περισσότερα καταστήματα να κλείνουν στις 12 το μεσημέρι και τους εμπόρους να συμμετέχουν κρατώντας μαύρα μπαλόνια.

Συμμετοχή όμως είχαν μαθητές και φοιτητές με τους τελευταίους να πραγματοποιούν και συμβολική κατάληψη στο Πανεπιστήμιο.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Βίντεο από τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων :

Ξένια Παμπουρτζή, ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Το δυστύχημα στα Τέμπτη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

Κώστας Λίνας, Εργατικό Κέντρο: Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς και δημόσιες μεταφορές 

Βικτωρία Αμπαζή,  Εμπορικός Σύλλογος: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να ζυγίζει τις ανθρώπινες ζωές με όρους κομματικού ή οικονομικού κέρδους

Ν. Κορδής ΟΛΜΕ: Να διαλευκανθεί η υπόθεση

Ολυμπία Κουβαρα, ΣΕΣΝΟΧ: Η ίδια πολιτική σκοτώνει σε όλον τον κόσμο στο βωμό του κέρδους

Όχι στη συγκάλυψη λένε οι φοιτητές

Να γυρίσουν όλα τούμπα θέλουν οι μαθητές και να ζουν σε ένα κράτος με ασφάλεια