Πρεμιέρα του δημοτικού συμβουλίου Χίου με εκλογή προεδρείου και δημοτικής επιτροπής (φωτό & βίντεο)

Ο κ. Κλέαρχος Χρύσης, από τον συνδυασμό «Χίος για Όλους» εξελέγη νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χίου, στην σημερινή – Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 – πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.

Στην θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Καραμούζος, από τον συνδυασμό Σύμπραξη Δημιουργίας και στην θέση της γραμματέως η κα Ειρήνη Μπουλά-Νικολού από τον συνδυασμό Συμμαχία για τη Χίο.

Άπαντες εξελέγησαν με 35 θετικές ψήφους, ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Μάρκος Σκούφαλος από την Λαϊκή Συσπείρωση, δηλώνοντας ότι το λευκό δεν αφορά τα πρόσωπα, αλλά την συνολική πολιτική συγκρότησης του προεδρείου.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν 33 δημοτικοί σύμβουλοι, δύο ψήφισαν διαδικτυακά, ενώ τέσσερις απουσίαζαν. Στην πρώτη συνεδρίαση προήδρευσε ο πλειοψηφήσας σύμβουλος του συνδυασμού «Χίος για Όλους» κ. Παντελής Καμπούρης.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χρύσης έχει διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατά την πρώτη περίοδο της θητείας του πρώην δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε η εκλογή των μελών της δημοτικής επιτροπής, στην οποία ως τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Δημήτρης Αυγερινός, Παντελής Καμπούρης, Δημήτρης Πατελίδας, Χριστίνα Σεράφη, Γεώργιος Χαλκιάς (από την παράταξη της πλειοψηφίας), Βασίλης Μυριαγκός, Παντελής Μουχλής και Γιάννης Καραβασίλης (από τις παρατάξεις της μειοψηφίας).

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Χίου έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του.