Πρόγραμμα Meltemi για καθαρές παραλίες στη Χίο

Στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “Meltemi”, το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα προβεί σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση, τη δικτύωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από το θέμα των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), και το εργαστήριο θαλάσσιας γεωλογίας και φυσικής ωκεανογραφίας του τμήματος γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εταίροι του προγράμματος Meltemi, σε συνεργασία με τον τομέα σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, θα ενημερώσουν μαθητές από τα γυμνάσια Καρδαμύλων και Βροντάδου.

Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των μαθητών στις παραλίες Λιθί και Κώμη, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, όπου οι μαθητές αφού ενημερωθούν σε επιτόπια βάση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, θα συνδράμουν στην αποτίμηση των απορριμμάτων στις συγκεκριμένες παραλίες.

Μετά το πέρας των επισκέψεων του [email protected] στις παραλίες, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:30 ενημερωτική εκδήλωση της δράσης “Blue – Café” στο καφέ «Πυξίδα», όπου επιστήμονες και εμπειρογνώμονες περιβαλλοντικών θεμάτων θα παρουσιάσουν τρόπους μείωσης των απορριμμάτων στις θάλασσες, καθώς και μέσα μεγαλύτερης εξοικείωσης τον πολιτών με την ανακύκλωση.

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας “Interreg Balkan-Mediterranean». Στο Meltemi, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια