Πρόκριση στους 16 για τον Μάριο Χατζηκυριάκο, στο Τόκιο με τον Χρόνη Πολίτση προπονητή

Με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ομάδας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμέΑ  συμμετέχει αυτή τη φορά ο Χρόνης Πολίτσης στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο. Ο χιώτης πρώην πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κατηγορία των ΑμεΑ ξαναζεί την εμπειρία των παραολυμπιακών αγώνων από τον πάγκο όμως πια ως προπονητής του Μάριου Χατζηκυριάκου και ελπίζει ότι θα φτάσει ψηλά στο βάθρο με τον αθλητή του.
Ήδη σημείωσαν την πρώτη μεγάλη επιτυχία, που είναι η πρόκριση στους 16, με τεράστια ανατροπή για τον Μάριο Χατζηκυριάκο. Ο 20χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 γκέιμ από τον Χιλιανό Ντετόνι, όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά να πάρει και τη νίκη που του δίνει πλέον την ευκαιρία να συνεχίσει την πορεία του στο Παραολυμπιακό τουρνουά «Τόκιο 2020» και την Κλάση 6 Ορθίων.
Στο τρίτο και καθοριστικό ματς του Α` γκρουπ, ο Χατζηκυριάκος έδειξε αγωνιστική ωριμότητα και μοναδική ψυχραιμία, γυρνώντας… τούμπα ένα ματς που φαινόταν χαμένο όταν ο Νοτιοαμερικανός αντίπαλός του βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.
Στο τρίτο γκέιμ, ο Ντετόνι ξεκίνησε καλά και φάνηκε να οδεύει προς τη νίκη, όμως ο Χατζηκυριάκος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Μείωσε σε 2-1, ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά πήρε τη νίκη πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτερος από το γκρουπ στο οποίο συμμετείχε.
H εξέλιξη του αγώνα (με πρώτο τον Ντετόνι): 11-8, 11-5, 10-12, 9-11, 6-11
Πλέον σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 και πάλι στις 17.20  ώρα Τόκιο, ο Χατζηκυριάκος κόντρα στον Κινέζο Τσεν, θα διεκδικήσει την πρόκριση στους 8!
O Χρόνης και ο αθλητής του ζουν το όνειρο τους στο Τόκιο και όλοι εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια