Προπηλακισμοί κατά υπαλλήλων του ασύλου από τους «φρουρούς» του Χαλκειούς

Λεκτικούς προπηλακισμούς, αλλά και απωθήσεις δέχθηκαν γυναίκες εργαζόμενες του περιφερειακού γραφείου ασύλου Χίου, το πρωί της Τετάρτης, 27 Ιουνίου 2018, από κατοίκους του Χαλκειούς, που είχαν οργανώσει συγκέντρωση και είχαν κλείσει τον δρόμο προς το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

«Καταγγέλλουμε την άνανδρη, αναίτια και άθλια επίθεση των “αγανακτισμένων” φρουρών του “φυλακίου” του Χαλκειούς, οι οποίοι πιστοί στο δόγμα που αναφέρει ότι εφόσον “δεν μπορείς να κτυπήσεις το γαϊδούρι, κτύπα το σαμάρι”, το πρωί της Τετάρτης, 27.6.2018, επιτέθηκαν λεκτικά με ανήκουστες εκφράσεις, προπηλάκησαν και απώθησαν με βίαιο τρόπο γυναίκες εργαζόμενες του περιφερειακού γραφείου ασύλου Χίου. Φαίνεται ότι ο ανδρισμός και η παλληκαριά ορισμένων φτάνει έως αυτό το σημείο», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι «οποιαδήποτε επανάληψη παρόμοιου περιστατικού παρακώλυσης πρόσβασης των εργαζομένων του περιφερειακού γραφείου ασύλου στους χώρους εργασίας τους – πολλώ δε μάλλον προπηλακισμοί ή/και άσκηση σωματικής βίας – θα επιφέρει τις άμεσες νόμιμες συνέπειες τέτοιων πράξεων, τουτέστιν μηνυτήριες αναφορές έναντι φυσικών προσώπων».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, παράλληλα, «και την καθυστερημένη ανταπόκριση της ΕΛΑΣ στο περιγραφόμενο γεγονός, η οποία, αν και γνώριζε από την προηγούμενη ημέρα τη σχετική κινητοποίηση, άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Πιθανόν, να έχει προκριθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ το δόγμα του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων (;) ωστόσο πρώτιστο καθήκον των οργάνων της αστυνομίας οφείλει να είναι η τήρηση της ευνομίας και η προστασία των πολιτών έναντι έκνομων ενεργειών. Δυστυχώς, δεν το διαπιστώσαμε αυτό».

Δηλώνουν, τέλος, «προκειμένου να μην υπάρχει κανενός είδους παρανόηση ότι η διοίκηση του περιφερειακού γραφείου ασύλου Χίου και οι υπάλληλοί της θα συνεχίσουν να προσφέρουν το έργο και τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της νομιμότητας, σεβόμενοι τον όρκο τους απέναντι στην ελληνική πολιτεία και αρνούμενοι να υποταχθούν σε εκφοβισμούς και κάθε είδους τραμπουκισμούς».  

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια