Προς άγρα Ολλανδών τουριστών η Περιφέρεια

Ως αυθεντικοί ελληνικοί προορισμοί, που παρέχουν τη δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση, γνήσιες  πολιτισμικές εμπειρίες και πλούσιες τοπικές γεύσεις, προβλήθηκαν τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού VAKANTIEBEURS 2020 που έγινε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας το διάστημα από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού με επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τις 100.000.

To συντονισμό και την οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Εκθεση είχε η Δ/νση Τουρισμου, η οποία απέστειλε εκατό προσκλήσεις για συνεργασία σε ολλανδικά πρακτορεία που δουλεύουν με ελληνικούς προορισμούς. Ανταποκριθήκαν 23 πρακτορεία στα οποία έγινε παρουσίαση των προορισμών από τις απεσταλμένες της Π.Β.Α. κ. Αγγελική Πολιτάκη (Προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού Π.Β.Α.) και κ.Μαρία Τσιλίμη (υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε Χίου). Τα στοιχεία των πρακτορειών πρόκειται να αποσταλούν άμεσα στους επαγγελματίες των νησιών μας και θα παραμείνουν στο αρχείο της υπηρεσίας προκειμένου να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Στο stand της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και παρέστησαν οι εκπρόσωποι τους κ. Δέσποινα Κάϊλα (Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου) και ο κ. Στέλιος Λογοθέτης (δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Σάμου). Δεδομένης της σημασίας της Ολλανδικής αγοράς, καθώς είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τουριστική αγορά τόσο για τη Λέσβο όσο και για τη Σάμο, παρέστησαν οκτώ επαγγελματίες του τουρισμού (πράκτορες και ξενοδόχοι) από τη Λέσβο και τη Σάμο οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές και συμφωνίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Βορείου Αιγαίου κο Νίκος Νύκτας, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την παρουσία της Π.Β.Α στην Vakantiebeurs, δήλωσε ότι η Ολλανδική αγορά είναι σημαντική για όλα τα νησιά της Περιφέρειας και ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες τουριστικής προβολής για να ενισχυθεί η εικόνα των προορισμών της Περιφέρειας στην εν λόγω αγορά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια