Προσυνέδριο Ν.Δ. εξπρές για το προσφυγικό

1

Με διάρκεια και διαδικασία που θα ελεγχθεί με την ολοκλήρωση του για το κατά πόσο αποτελεί προσυνέδριο ουσίας και όχι προπέτασμα καπνού, ξεκινά το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 , το 11ο προσυνέδριο της Ν.Δ. με θέμα το προσφυγικό.

Η παρουσία του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί κατά τους διοργανωτές απόδειξη ότι η ΝΔ περιμένει πολλά από αυτό το προσυνέδριο, η διάρκεια όμως της επίσκεψης του στο νησί, έρχεται στις 8 το πρωί κι αναχωρεί στις 14.00, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το ουσιώδες και ουσιαστικό του διαλόγου που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του προσυνεδρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ΝΟΔΕ Χίου κ. Πρόδρομος Μανωλάκης, κ. Κωνσταντίνος Αλέρτας και κα Αγγελική Γαϊσίδη, αναφέρθηκαν στην ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό, στις ενέργειες της Ν.Δ. από την πλευρά της αντιπολίτευσης και στην επικαιροποίηση των προτάσεων που ήδη έχει καταθέσει το κόμμα για το προσφυγικό και κάλεσαν όλους τους πολίτες να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του προσυνεδρίου υποστηρίζοντας πως η ΝΟΔΕ δεν έχει δεχτεί καμιά πρόσκληση συμμετοχής από κανένα φορέα ή ομάδα πολιτών.

Το πρόγραμμα του προέδρου

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στη Χίο στις 8.00 κι αμέσως θα μεταβεί στο λιμεναρχείο όπου θα συναντήσει εκτός του λιμενάρχη και τον αστυνομικό διευθυντή, αμέσως μετά θα μεταβεί στο Κάστρο για να συνομιλήσει με τους κατοίκους που έζησαν από κοντά τη λειτουργία του καταυλισμού της Σούδας, κατόπιν θα επισκεφτεί τον δήμο και την περιφέρεια και αμέσως μετά την Απλωταριά.

Η οργανωτική επιτροπή θεωρεί πως μέχρι τις 10.30 μ.μ. ο κ. Μητσοτάκης θα έχει ολοκληρώσει τον παραπάνω γύρο επισκέψεων κι επαφών και θα είναι στο «Χανδρής»!

Οι ομιλητές στην ημερίδα

10:30-11:00  Έναρξη εργασιών
11:00-13:00  Προσφυγικό – Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βουλευτής, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας
Άγγελος Συρίγος καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παναγιώτης Νίκας δικηγόρος, τ. διευθυντής υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης
Ιωάννης Καραγεωργόπουλος αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία
Νικήτας Κανάκης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των “Γιατρών του Κόσμου”, ιδρυτικό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “ACT4 People”
Συντονιστής: Πάτροκλος Γεωργιάδης

 

13:00-13:30 Κλείσιμο εργασιών

 

Μήνυμα Νότη Μηταράκη για το συνέδριο

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νότης Μηταράκης εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα: «Η επιλογή της οργανωτικής επιτροπής του 11ου συνεδρίου, αφενός να εντάξει το μεταναστευτικό στον προσυνεδριακό διάλογο και αφετέρου να γίνει η συζήτηση στο νησί μας, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ν.Δ. να ακούσει τους κατοίκους των νησιών που σηκώνουν το βάρος, να συζητήσει τα προβλήματα, αλλά και να αναζητήσει λύσεις.

Μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον καλωσορίζουμε λέγοντάς του ότι η Χίος ήταν πάντοτε και θα συνεχίσει να είναι παρούσα στους αγώνες της παράταξής μας. H Νέα Δημοκρατία είναι και θα παραμείνει κοντά στα προβλήματα της Χίου, και σήμερα που είναι αντιπολίτευση και αύριο, που θα είναι κυβέρνηση».

Σχόλια