Πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής στην παγχιακή συγκέντρωση της 23ης Φεβρουαρίου

Πρόσκληση στους κατοίκους της Χίου τον δήμο, τα τοπικά συμβούλια, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς όλων των κλάδων, τα πολιτιστικά σωματεία, σε παγχιακή συγκέντρωση σε συντονισμό με τους κατοίκους της Λέσβου και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην συγκέντρωση στις 23 Φεβρουαρίου 2022, στην πλατεία Βουνακίου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου. Αναλυτικά:

Τους καλούμε όλους να βγάλουν ανακοινώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Διατρανώνουμε τη θέλησή μας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε. 

Λέμε ένα δυνατό «όχι» στην κρατική τρομοκρατία και στον κυβερνητικό αυταρχισμό!

Απαιτούμε: 

• Καμιά δομή «φιλοξενίας – φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Ούτε στο Θόλος, ούτε στην ΒΙΑΛ ούτε πουθενά πάνω στο νησί. Μόνο μία εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου.

• Τα χρήματα που προορίζονται για τις υπερδομές – φυλακές να δοθούν στην πραγματική ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομών.

• Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον όσων αγωνίστηκαν και κατά την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας Χίο και Λέσβο και οι πρόσφατες με την απόβαση που επιχειρήθηκε την μέρα των Θεοφανείων.