Προσκόμματα από το δασαρχείο Χίου στην αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιστολή του Συνδέσμου Ποιμένων Νομού Χίου σχετικά με ένα πρόβλημα που απασχολεί σημαντικό αριθμό μικρών, ως επί το πλείστον, κτηνοτροφικών μονάδων του νησιού.

Ειδικότερα το ζήτημα έχει να κάνει με την υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας ή/και ίδρυσης όλων των κτηνοτροφικών μονάδων. Εν προκειμένω, καθώς σημαντικό μέρος των μονάδων αυτών βρίσκονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις, στη διαδικασία αδειοδότησης εμπλέκεται – πέραν της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της περιφερειακής ενότητας Χίου, ως της κατά νόμο αρχής αδειοδότησης – και η διεύθυνση δασών Χίου.

Καθώς έχει διατυπωθεί διαφωνία της τελευταίας υπηρεσίας ως προς την προτεινόμενη κατηγοριοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και καθώς αυτό φαίνεται να έχει περιπλέξει και καθυστερήσει την διαδικασία αδειοδότησης, ο βουλευτής ζητά δια της αναφοράς του από το επιβλέπον Υπουργείο την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια