Προβληματική η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά

Με προβλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε η τηλεκαπίδευση στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας.

Παρότι από το υπουργείο Παιδείας επιλέχθηκαν μεσημεριανές ώρες για να μην φορτωθεί το σύστημα, υπήρχαν προβλήματα στις συνδέσεις και πολλά παιδιά έμειναν εκτός από την πρώτη ώρα.

Για δεύτερη φορά, μετά από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται απροετοίμαστο και έκθετο να διεκπεραιώσει χωρίς προβλήματα το μέτρο τςη τηλεκπαίδευσης στα σχολεία.

Κι αν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπήρχαν απλά δυσκολίες στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση κι ειδικά στις μικρές τάξεις και τα νήπια είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διατηρήσεις το ενδιαφέρον του παιδιού μπροστά σε μια οθόνη που… δεν έχει κάτι να του δείξει.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της χώρας καλούνται να κάνουν διαδικτυακό μάθημα στην πλατφόρμα του webex της Cisco.

Για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.