Προχειρότητα για το προσφυγικό καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Νότης Μηταράκης

Για απίστευτη προχειρότητα, με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό, κατηγορεί ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης την κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χίο.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όσα είπε ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψη του στο χώρο της ΒΙΑΛ, στη Χίο, όπου δημιουργείται με συνοπτικές διαδικασίες – και υπό το βάρος των ευρωπαϊκών επικρίσεων – το κέντρο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών (hot spot) φανερώνουν την απίστευτη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση αυτό το μείζον πρόβλημα.

Χρειάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για το οποίο θα αναληφθούν σοβαρές διπλωματικές πρωτοβουλίες», προσθέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η μεταφορά κοντέινερς από την Αμυγδαλέζα στη Χίο, επισημαίνει ο κ. Μηταράκης, «δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στο μεταναστευτικό αφενός από την πολιτική των ανοικτών θυρών και αφετέρου από την παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Ούτε η καθυστερημένη ομολογία του πρωθυπουργού για την ανάγκη επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών αρκεί πλέον».

Δεν παραλείπει να σχολιάσει, τέλος, «τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας, «και το “λουκέτο” που μπήκε στο αεροδρόμιο της Χίου για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, προδίδουν όχι μόνο την αμηχανία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τον πανικό της για τα αποτελέσματα της πολιτικής της».