Πυρκαγιά στη Μόρια, εκκενώνεται ο καταυλισμός, νεκρό ανήλικο παιδί (βίντεο)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:55  Ένα νεκρό παιδί ηλικίας έξη – επτά ετών εντοπίστηκε νεκρό στα αποκαΐδια κοντέινερ στη φωτιά στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας που τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγη ώρα από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Τα παραπάνω δήλωσε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ πριν από λίγο από τον τόπο του συμβάντος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης στο ΚΥΤ της Λέσβου . Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λέσβου Ευάγγελος Βάσης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή εδώ, κάηκε ένα κοντέινερ κατοικία και δυο διπλανά ξύλινα παραπήγματα. Δε γνωρίζουμε την αιτία της φωτιάς αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Βάσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:49

Μεγάλη φωτιά που δυναμώνει ο ισχυρός άνεμος εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020, σε τμήμα του καταυλισμού μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει ένα παιδί έξι ετών που φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του από την πυρκαγιά.

ΦΩΤΟ- πληροφορίες: stonisi.gr

Again a big fire in Moria refugee camp!

Gepostet von Zekria Farzad am Montag, 16. März 2020