Κατεσβέσθη πλήρως η πυρκαγιά στις Αμάδες Χίου (βίντεο & φωτό)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:55 Κατεσβέσθη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι σε δασώδη έκταση στην περιοχή ανάμεσα στο Βίκι και στις Αμάδες Χίου.

Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν γεωργικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις, σε επιφάνεια που ακόμα δεν έχει προσδιορισθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου με 11 οχήματα, καθώς και 14 εθελοντές των ομάδων Όμικρον και Αγιασμάτων με τέσσερα οχήματα.

Στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:39 Στο ανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς, αυτό που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας, στην περιοχή των Αμάδων Χίου, έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που επιχειρούν από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Προσώρας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την θετική έκβαση της επιχείρησης, με δεδομένο ότι έχουν περιορισθεί τα μέτωπα της φωτιάς και επιπλέον επικρατούν σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, δηλαδή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, παρόλο που αρκετές φορές αλλάζει η κατεύθυνσή τους. Ωστόσο, το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει σε κάθε περίπτωση τις προσπάθειες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αμάδων επιχειρούν 28 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου με 11 οχήματα, καθώς και 14 εθελοντές των ομάδων Όμικρον και Αγιασμάτων με τέσσερα οχήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:25 Εκτάσεις με γεωργικά δέντρα αλλά και δάσος με πεύκα καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή των Αμάδων, προς την παραλία, με την φωτιά να απλώνεται μεν σε μεγάλη έκταση, αλλά να μην έχει μεγάλη ένταση.

Οι εστίες της φωτιάς βρίσκονται σε απόσταση από τον δρόμο, που σημαίνει ότι πρέπει να στηθεί εγκατάσταση από την πυροσβεστική, κάτι που αν επιτευχθεί γρήγορα θα οδηγήσει σε σύντομο έλεγχο της πυρκαγιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:33

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή των Αμάδων. Για την κατάσβεσή της σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αγρόκτημα στην περιοχή Αμάδων – Βικίου πιθανόν από εκτέλεση γεωργικών εργασιών, ξέφυγε από τον έλεγχο κι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια