Πυρκαγιά στην περιοχή της Κατάβασης- Συναγερμός στην Πυροσβεστική (BINTEO& ΦΩΤΟ)

UPDATE:

12:55 Μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από τη διασταύρωση της κατάβασης με τα Διευχά, ύστερα από τροχαίο.

Η πυρκαγιά έχει πλέον πολλά μέτωπα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν κυρίως να την ανακόψουν και να προστατέψουν το δάσος στο Γιαννάκι. το παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα η ένταση των ανέμων δεν είναι ισχυρή.

Περίπου στις 00:40 στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση με κατεύθυνση προς Βολισσό.


11:28 Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγε ώρες νωρίτερα στην Κατάβαση και τώρα καίει προς  Πυτιός Γιαννάκι, Διευχά.

 22: 50 Οι πρώτες εικόνες από το μέτωπο στης πυρκαγιάς

22.45 Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Κατάβασης που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο. Συγκρούστηκαν δυο αυτοκίνητα στη διασταύρωση της Κατάβασης και το ένα τυλίχτηκε στις φλόγες. Από εκεί η φωτιά επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή.

Λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων, φαίνεται ότι η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Αψιλές στην περιοχή που είχε καεί ξανά τον Ιούλιο του 2021. Στην περιοχή βρίσκονται 11 πυροσβεστικά οχήματα και 5 οχήματα μεταφοράς προσωπικού από την ΠΥ Χίου το κλιμάκιο Καρδαμύλων. Στην κατάσβεση συμβάλουν και εθελοντικές ομάδες.

21.15 Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 21.00 της Κυριακής 30 Ιουλίου 2023, στην Πυροσβεστική εξαιτίας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κατάβασης, πάνω από την διασταύρωση προς τα Διευχά.

Στην περιοχή ήδη σπεύδει η Πυροσβεστική με ισχυρές δυνάμεις.  Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει ήδη διαστάσεις εξαιτίας και της ισχυρής έντασης των ανέμων και το γεγονός ότι είναι νύχτα και δεν υπάρχει δυνατότητα εναέριων μέσων αλλά και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν επιπλέον το έργο της πυροσβεστικής.