Στάχτη η μονάδα παραγωγής του Νηρέα στα Καρδάμυλα, τεράστια η καταστροφή

Νεώτερη ενημέρωση:

Τεράστια καταστροφή, εκτεταμένες ζημιές υλικές αλλά και καταστροφές σε ψάρια που ήταν στην παραγωγική διαδικασία, άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρα 4 Μαϊου 2020 στις εγκαταστάσεις του Νηρέα στα Καρδάμυλα.

Χρειάστηκαν δυο ώρες για να καταφέρουν οι πυροσβέστες με 10 οχήματα και 30 άνδρες και με τη συμβολή και εργαζόμενων στη μονάδα να θέσουν υπό έλεγχο και τελικά να σβήσουν την πυρκαγιά.

Πλέον έχει ξεκινήσει η αποτίμηση της καταστροφής δια γυμνού οφθαλμού υπολογίζεται τεράστια. Εκτός του κτιρίου και του εξοπλισμού του, όμως φαίνεται να υπάρχουν και παραπλευρες απώλειες σε “μάνες” ψαριών που ναι μεν δεν ήταν στο κτίριο που κάηκε αλλά δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν από τον καπνό.

Οι υπεύθυνοι του Νηρέα προχωρούν σε μια πρώτη καταγραφή και αποτίμηση της καταστροφής με σίγουρο ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για την επιχείρηση.

Σε προανάκριση για το συμβάν προχωρά και η Πυροσβεστική.

9.11 Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου αντιμέτωπη με μεγάλη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Νηρέα στα Καρδάμυλα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες από εργαζόμενους, ενώ βρίσκονταν ήδη για δουλειά στις θέσεις τους, αντιλήφθηκαν μια μυρωδιά καμμένου και μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε η φωτιά που έχει επεκταθεί σε όλη την εγκατάσταση του ιχθυογεννητικού σταθμού και στα γραφεία του Νηρέα. οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν ασφαλείς από τις εγκαταστάσεις.

Ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει 6 αυτοκίνητα και δώδεκα άντρες της πυροσβεστικής και προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει πάρει μεγάλη έκταση.

9.00 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020 στις εγκαταστάσεις του Νηρέα Καρδαμύλων.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα στοιχεία σε λίγο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια