“Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί” στο Πιτυός

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 20.30, με την ολοκλήρωση του τριήμερου εργαστηρίου κινηματογράφησης προφορικών μαρτυριών από την ύπαιθρο της ορεινής Χίου, με εισηγητή το σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ,  η ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΙΤΥΟΣ – ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του  “Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί”, ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Η προβολή θα γίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Πιτυός στα ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους. Ο σκηνοθέτης θα είναι παρών. 

Διάρκεια 91 λεπτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΣΥΝΟΨΗ

Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες της ελληνικής υπαίθρου αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες με τρόπο άμεσο και παραστατικό, με φρεσκάδα και χιούμορ.

Μια ταινία για τους τελευταίους, ίσως, ανθρώπους της αγροτικής ζωής μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης. Παραμύθια του κάμπου και των βουνών. Παραμύθια για πάντα.

Ένα ντοκιμαντέρ που το Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στη συλλογή του με ταινίες από όλο τον κόσμο, ώστε να χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές

Σενάριο: Βασίλης Λουλές, Κώστας Μαχαίρας

Μοντάζ: Κινάν Ακάουϊ

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Γερανιός

Φωτογραφίες γυρισμάτων: Μάνος Κριτσωτάκης

Παραγωγή: e-trikala ΑΕ

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, νομού Τρικάλων

Η μετάφραση στα αγγλικά και η κόπια με τους αγγλικούς υπότιτλους έγιναν με την οικονομική ενίσχυση της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Διανομή-Προώθηση: Βασίλης Λουλές


Μπορείτε να δείτε ένα 14λεπτo εδώ: