Ρεκόρ πωλήσεων για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου καταγράφηκε το 2017 με τον συνεταιρισμό της μαστίχας να συνεχίζει τη δική του επιτυχημένη πορεία παρά την κρίση.

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 ανακοινώθηκαν τα οικονομικά στοιχεία για το 2017, στοιχεία τα οποία επιτρέπουν και στους πιο απαισιόδοξους να χαμογελούν και καταδεικνύουν πως οικονομικά υπάρχουν γερές ρίζες για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της ΕΜΧ.

Οι πωλήσεις για το 2017, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος άγγιξαν τα 15.949.794 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί σε 169 τόνους μαστίχας, ποσότητα που με τη σειρά της αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την ΕΜΧ.

Οι παραγωγοί

Το άνοιγμα σε νέες αγορές, η κατοχύρωση των ωφελειών της μαστίχας στη φαρμακευτική, στην κοσμετολογία κ.λπ. φέρνουν αποτελέσματα που μεταφράζονται σε σαφέστατη αύξηση του κύκλου των πωλήσεων της Ε.Μ.Χ..

Σε 833.633 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη χρήσης του 2017 εκ των οποίων τα 722.856 ευρώ θα διανεμηθούν στους παραγωγούς οι οποίου μέχρι τον Αύγουστο θα λάβουν 4,14 ευρώ επιπλέον σε κάθε κιλό μαστίχας.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε η ρήτρα τιμής 68 ευρώ για τους παραγωγούς.

Ο δανεισμός

Σε πολύ καλή πορεία είναι και το ύψος των δανείων της ΕΜΧ που έχουν μειωθεί στα 3.747.702 ευρώ ποσό που υπερκαλύπτεται από το αποθέματα και σε περίπτωση επιπλέον αύξησης των πωλήσεων θα μειωθεί κι άλλο.

Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας, η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων της ΕΜΧ που αντίστοιχα συνεπάγεται αύξηση των εισοδημάτων για τους παραγωγούς είναι μέσα στους στόχους και για την επόμενη χρονιά.

Σχόλια