Σάλος με απαράδεκτη κίνηση του Έντι Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο on camera

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, για το σπρώξιμο δημοσιογράφου στο πρόσωπο, αφού αγνόησε τις ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα.

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που ο Έντι Ράμα απλώνει το χέρι του και αγγίζει το πρόσωπο της δημοσιογράφου, μια ενέργεια που οι οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισαν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας και ανώμαλη συμπεριφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Της εκφοβιστικής χειρονομίας του Ράμα προηγήθηκε η ερώτηση της δημοσιογράφου Αμπρόζια Μέτα, σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν -μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.


«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας του δημοσιογράφου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων. Η Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τη δημοσιογράφο και προσθέτει ότι η ίδια, στο πλαίσιο του επαγγελματικού της δικαιώματος, επέμεινε σε μια συγκεκριμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο». «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.

ΠΗΓΗ: IN.GR