
Σάρωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές των δασκάλων
Πρωτοφανή ποσοστά, 82,2% συγκέντρωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο ΔΣ επιχαίρει της μεγάλης συμμετοχής των δασκάλων στις εκλογές, τονίζοντας ότι, “με την ενεργό συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του συλλόγου μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να καταφέρουμε όλο και πιο πολλά. Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε δρόμο για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και των αναγκών των μαθητών μας για ένα σύγχρονο σχολείο ασφαλές και με σύγχρονα κτίρια, που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο, όπου ο εκπαιδευτικός θα προσφέρει το έργο του χωρίς φόβο και ανταγωνισμό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, με μισθό και ασφάλιση που θα καλύπτουν τις ανάγκες του. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση”.
Τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:
2025 | 2023 | |
Ψήφισαν | 299 | 249 |
Λευκά | 10 | 5 |
Άκυρα | 2 | 8 |
Έγκυρα | 287 | 236 |
ΑΣΕ | 233 (6 έδρες- 12 αντιπρ. ΑΔΕΔΥ | 216 (7 έδρες) |
ΔΗΣΥ | 54 (1 έδρα, 3 αντιπρ. ΑΔΕΔΥ | 20 (0 έδρες) |
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται σε σειρά με βάση την ψηφοφορία (7):
1. Ξυλάς Νέστορας (ΑΣΕ)
2. Σκουφάλου Αγγελική (ΑΣΕ)
3. Πουλιανός Κωνσταντίνος (ΑΣΕ)
4. Ψαρούδης Κώστας (ΑΣΕ)
5. Αλεξανδρίδου Βασιλική (ΑΣΕ)
6. Πλιάτσικας Στέργιος (ΑΣΕ)
7. Προμπονάς Κώστας (ΔΙΔΗΣΥ)
Ελεγκτική Επιτροπή (3)
1. Μούνδρος Μιχάλης (ΑΣΕ)
2. Τσιμούνη Σταματία (ΑΣΕ)
3. Στεφανή Μαριάννα (ΑΣΕ)
Τέλος, ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην εφορευτική επιτροπή ή παρείχαν την οποιαδήποτε βοήθεια σε όλη την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα τους: Γάνου Ελένη, Γαρρή Γιώργο, Ιωάννου Κατερίνα, Μπεμπελέκου Δέσποινα, Μπουκλή Θάλεια, Πεξαρά Εύα, Ράλλη Δέσποινα, Ψυλλάκη Εύα.
