Σε αγώνες για τα προβλήματα καλεί τους ναυτικούς ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ (βίντεο)

Τα προβλήματα των Ελλήνων ναυτικών και της Χίου ειδικότερα, εν ενεργεία και συνταξιούχων, με τους οποίους είχε συναντήσεις παρέθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) κ. Θανάσης Ευαγγελάκης, που πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί.

Στην συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών, αλλά και συνολικά των εργαζομένων, καθώς και το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται από τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτικών. Κάλεσε δε τους ναυτικούς σε αγώνες για την διεκδίκηση λύσεων στα οξυμμένα προβλήματά τους.

Ο κ. Ευαγγελάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ναυτική εκπαίδευση και κατήγγειλε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτι που αποβαίνει σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και μοιραία στην απαξίωσή της.

Νωρίτερα, σήμερα, επισκέφθηκε την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, ενώ χθες Κυριακή η ΠΕΜΕΝ πραγματοποίησε στη Χίο κοπή πίττας και εκδήλωση για τα παιδιά  των μηχανικών.