Σε δράση η πέμπτη φάλαγγα στο πλευρό του Μηταράκη για την υπερδομή στο Θόλος

Μετά την μαύρη προπαγάνδα του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τα ασύστολα ψεύδη του υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, έκανε την εμφάνισή της και η πέμπτη φάλαγγα, η οποία – χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων» – τάσσεται στο πλευρό του υπουργού και υπέρ της δημιουργίας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος.

Οι ανώνυμοι συντάκτες της σημερινής – Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 – ανακοίνωσης τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και της δημιουργίας της υπερδομής, εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα από την λειτουργία της ΒΙΑΛ κι δίνουν χέρι βοήθειας στον κ. Μηταράκη.

Ποιός σφετερίζεται τον τίτλο της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων

Η ανακοίνωση, η οποία στάλθηκε σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης της Χίου (εξαιρέθηκαν τα… ενοχλητικά) από την τοπική κοινότητα Χαλκειούς, αλλά είναι ανυπόγραφη, σφετερίζεται τον τίτλο της Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων, δημιουργώντας ένα μείζον ζήτημα όχι μόνον ηθικής τάξης, αλλά και νομιμότητας.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στην Δ.Ε. Καμποχώρων υπάγονται κι άλλες κοινότητες πλην του Χαλκειούς, ενώ σε επίπεδο κοινοτήτων ουδεμία ανακοίνωση έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει θεωρητικά και για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καμποχώρων κ. Παναγιώτη Μανδάλα, ο οποίος ως άμεσα εμπλεκόμενος οφείλει να διευκρινίσει την θέση του. Σε κάθε περίπτωση δε ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης οφείλει να ελέγξει και να βάλει τους σφετεριστές στην θέση τους.

Η ανώνυμη και πεμπτοφαλαγγίτικη ανακοίνωση

Η Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων χαιρετίζει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, που πραγματοποιείται με τη φύλαξη των συνόρων, την ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού μας και την δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής.

Εμείς στα Καμπόχωρα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανοιχτή, ανεξέλεγκτη δομή, τι σημαίνουν οι άθλιες συνθήκες διαμονής και τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά στην τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε να ξαναβιώσει κανένα μέρος του νησιού.

Ο στρουθοκαμηλισμός με συνθήματα του τύπου “Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά” ενάντια στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής δεν επιφέρει λύσεις αλλά μονιμοποιεί την ανεξέλεγκτη δομή της ΒΙΑΛ και κάνει τη Χίο θελκτικό προορισμό για τους λαθροδιακινητές.

Η πολιτική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από κάποιους, σπέρνει στους Χιώτες τη διχόνοια.

Παρόλα αυτά επιλέγουν να την συνεχίζουν γιατί δεν επιθυμούν την οριστική λύση του μεταναστευτικού προκειμένου να μην χάσουν την πολιτική τους ύπαρξη.

Είναι ώρα ευθυνών, αποφάσεων και λύσεων.

Η φωτογραφία είναι από τότε που ο κ. Μηταράκης άκουγε τον εξάψαλμο από τους Χαλκούσους

Σχόλια