Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα

Αναστέλλονται προς το παρόν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ενημέρωση, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ότι δεν υπάρχει τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην ενημέρωση για την άμεση κινητοποίησή τους στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και τους καλεί να βρίσκονται συνεχώς σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην ενημέρωση στο σύνολό της θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων μας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.

Η ΠΟΕΣΥ και οι ενώσεις συντακτών – μέλη μας, θα συνεχίσουν το διάλογο με τον πρωθυπουργό, για την ενημέρωση με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τα αδιάσειστα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των Ταμείων μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.