Σε γήπεδο του δήμου Χίου χωροθέτησε την δομή του Θόλους ο Μηταράκης

Η έκταση των περίπου 213 στρεμμάτων, στην περιοχή Άκρα Παχύ του Θόλους Χίου, όπου χωροθετήθηκε και αδειοδοτήθηκε πρόσφατα η δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών ανήκει στον δήμο Χίου κι όχι στο Δημόσιο, το οποίο δια της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου την μίσθωσε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, στην συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.

Η συγκεκριμένη έκταση, που αποτελεί τμήμα μιάς ευρύτερης έκτασης επιφάνειας περίπου 900 στρεμμάτων φαίνεται να ανήκει στην σχολική επιτροπή Χίου από την δεκαετία του 1920 (1927) και αργότερα πέρασε στην κυριότητα του δήμου Χίου, ο οποίος – μάλιστα – πριν μερικούς μήνες την δήλωσε στο κτηματολόγιο και την δηλώνει στο Ε9, ως περιουσιακό στοιχείο του.

Ο κ. Τριαντάφυλλος έψεξε την δημοτική αρχή Κάρμαντζη, επειδή στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις χρήσεις γης στην περιοχή δεν απήντησε ότι πρόκειται για δημοτική έκταση, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην εκμίσθωση αυτής της έκτασης.

Επιφυλάχθηκε, τέλος, να δημοσιοποιήσει όλα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι πρόκειται για δημοτική έκταση, έγγραφα τα οποία χορηγήθηκαν μετά από αίτηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών και περιουσίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την νομική προσβολή των αποφάσεων χωροθέτησης και αδειοδότησης της δομής στην περιοχή Άκρα Παχύ του Θόλους.