Σε ισχύ το μεταφορικό ισοδύναμο και στα αεροπορικά εισιτήρια

Σε εφαρμογή έχει τεθεί και στα αεροπορικά εισιτήρια το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, με την συμμετοχή των αεροπορικών εταιρειών Aegean, Sky Express και Astra Airlines.

Την έναρξη εφαρμογής του μέτρου ανακοίνωσε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζοντας ότι «το μέτρο έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους νησιώτες και στόχος μας είναι συνεχώς να το εξελίσσουμε έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις πραγματικές τους ανάγκες».

Οι δικαιούχοι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαντορινιός, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον διαδικασία και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι χρησιμοποιούν τον μοναδικό αριθμό νησιώτη (ΜΑΝ) στο σύστημα κρατήσεων των αεροπορικών εταιρειών και η επιδότηση θα είναι αντίστοιχη στο μέγιστο της επιδότησης για την αντίστοιχη ακτοπλοϊκή μεταφορά. Δηλαδή, για εισιτήριο με καμπίνα β’ θέσης, για αποστάσεις άνω των 80 ναυτικών μιλίων και εισιτήριο της θέσης ταχυπλόου, κάτω των 80 ναυτικών μιλίων.

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια