Διάσωση με ελικόπτερο δύο προσφύγων σε κρίσιμη κατάσταση από τα Καρδάμυλα

UPDATE Σε πλήρη εξέλιξη με ελικόπτερο βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων, δώδεκα  στον αριθμό σύμφωνα με πληροφορίες, που ενώ αφίχθηκαν στον Γιόσωνα των Καρδαμύλων Χίου  σήμερα Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, περπάτησαν και βρέθηκαν σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή στην περιοχή Άμπελος.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται δυο γυναίκες σε κρίσιμη κατάσταση αφού πριν από λίγη ώρα έπεσαν σε κώμα ενώ λίγο αργότερα ξαναβρήκαν τις αισθήσεις τους.

Για τη διάσωσή τους έχουν κινητοποιηθεί η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ελικόπτερο από το οποίο διασώστης κατάφερε να προσεγγίσει τους πρόσφυγες, που κατέφυγαν σε πολύ ψηλό και δύσκολο σε πρόσβαση σημείο, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την διάσωσή τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο διασώστης ήδη πραγματοποίησε δυο μεταφορές προς το ελικόπτερο των προσφύγων που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία.

Για τους υπόλοιπους συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης από άνδρες της πυροσβεστικής που προσπαθούν να προσεγγίζουν στο δύσβατο σημείο.

Να σημειωθεί ότι έχει μεν ειδοποιηθεί για επέμβαση το ΕΚΑΒ, το οποίο – ωστόσο – αδυνατεί να φτάσει στην περιοχή λόγω μειωμένου προσωπικού.

17.19 Σε κρίσιμη κατάσταση υγείας φέρεται να βρίσκονται δύο πρόσφυγες από μεγαλύτερη ομάδα που έφτασαν σήμερα Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, στην περιοχή του Γιόσωνα στα Καρδάμυλα Χίου.

Οι ίδιες πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι έχει μεν ειδοποιηθεί για επέμβαση το ΕΚΑΒ, το οποίο – ωστόσο – αδυνατεί να φτάσει στην περιοχή λόγω μειωμένου προσωπικού.

Για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει επέμβαση από τον γιατρό του ιατρείου των Καρδαμύλων.

Φωτό αρχείου

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια