Σε οργανωμένη δράση η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και το Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού

«Από τις καλές πρακτικές στις καλές/βιώσιμες πολιτικές» είναι το θέμα της δράσης που αναπτύσσουν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και το Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

  Σκοπός της είναι να αναδειχτούν οι εφαρμοσμένες καλές πρακτικές από όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου που συμβάλουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με βάση τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Την πρωτοβουλία αυτή την έθεσαν κάτω από την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να υπάρξει και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων στο επόμενο διάστημα.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε:

  • υπεύθυνες τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν βελτιώσει τον τρόπο της λειτουργίας τους αλλά και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος προωθώντας τοπικά προϊόντα και προστατεύοντας το περιβάλλον,
  • επιχειρήσεις, επαγγελματίες, φορείς, συλλόγους ή συλλογικότητες που παράγουν ειδικά τουριστικά προϊόντα, αξιοποιώντας τοπικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, υλικούς και άυλους, ή υποδομές
  • τοπικές αρχές (Δήμοι, Τοπικά Συμβούλια) και άλλους φορείς που έχουν βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους προς τους τουρίστες ή τις τουριστικές επιχειρήσεις,
  • τοπικές αρχές, φορείς και συλλογικότητες που έχουν παρουσιάσει αποτελέσματα στην δικτύωση τουριστικών επιχειρήσεων ή/και φορέων με στόχο την διαχείριση και τη προβολή του προορισμού.

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο συμμετοχής που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου προσθέτοντας μια μικρή περιγραφή της δουλειάς σας (http://tourismobservatory.ba.aegean.gr/pagkosmia-imera-tourismou-prosklisi/).

Το συμπληρωμένο έντυπο θα πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Παρατηρητηρίου [email protected] έως τις 26 Οκτωβρίου 2019 το αργότερο.

Η παρουσίαση των πιο αντιπροσωπευτικών περιπτώσεων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί ταυτόχρονα σε όλο το Β.Αιγαίο στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης της Περιφέρειας σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ικαρία σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί μετά την πάροδο της προθεσμίας. Λόγω περιορισμού του διαθέσιμου χρόνου θα υπάρξει μια επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών περιπτώσεων από ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ θα υπάρξει ευρύτερη δημοσιότητα για όλους τους συμμετέχοντες. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Παρατηρητηρίου μπορείτε να στείλετε επίσης και όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχετε.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια