Σε συνθήκες… survivor η εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων

Σε συνθήκες τριτοκοσμικές χωρίς ούτε στο ελάχιστο να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης για την μη μετάδοση του κορονοϊού έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, η εκπαίδευση των συνοριοφυλάκων, στην Κομοτηνή.

Από τη Χίο είναι στην Κομοτηνή 98 συνοριοφύλακες για την εκπαίδευση 40 ημερών, από την πρώτη μέρα όμως φάνηκε ότι δεν θα είναι απλά μια εκπαίδευση αλλά μια σκληρή δοκιμασία για όλους.

Την πρώτη μέρα ήταν τόσο ανέτοιμο το κέντρο που οι 800 συνολικά συνοριοφύλακες δεν είχαν ούτε φαγητό, ούτε νερό, αναγκασμένοι να αγοράζουν οι ίδιοι όλα τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ακόμη και το χαρτί υγείας.

Τις επόμενες μέρες με 6 ευρώ την ημέρα, η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού ήταν τέτοια που πολλοί προτιμούσαν να μείνουν νηστικοί. Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να προμηθευτούν φαγητό απέξω βρήκαν μπροστά τους την απαγόρευση της σχολής. «Το φαγητό είναι λίγο και κακής ποιότητας και κάποιοι που παραγγείλαμε απέξω μας το πέταξαν», καταγγέλλουν.

Αναφορικά δε με την καθαριότητα, μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση όπως επίσης καταγγέλλεται. Οι πολύ δύσκολες έως και ακατάλληλες συνθήκες έχουν οδηγήσει ήδη κάποιους σε παραίτηση .

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια