Seatrakάρισμα ΑμεΑ – δημοτικής αρχής με παραίτηση Πατεριμού από τον Σύλλογο

Σε μπούμερανγκ γυρίζει στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη η αντιπαράθεση με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ για το seatrack, αφού τα στοιχεία που έρχονται στο φως εμφανίζουν  εκτεθειμένους τόσο τον δήμαρχο για τα προσβλητικά του σχόλια όσο και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πατεριμό με τα “σκηνοθετημένα βίντεο” , ο οποίος και οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ με σύντομη δήλωσή του.

Η αντίδραση του δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό χαρακτηρίζεται από την Ομοσπονδία των ΑμεΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσβλητική και απαράδεκτη.

«Το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαΐου, αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης video το οποίο κοινοποιήθηκε και στον προσωπικό λογαριασμό Facebook του Δημάρχου Χίου κ. Κάρμαντζη. Είχε προηγηθεί επιστολή της Προέδρου του ΠΣΑμεΑ προς το Δήμαρχο Χίου, με κοινοποίηση στα Μ.Μ.Ε. Χίου, στην οποία ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών για την τοποθέτηση του μοναδικού seatrac στο νησί στη Δασκαλόπετρα της Χίου, αλλά και την άμεση δρομολόγηση των έργων για τη διαμόρφωση των παραλιών, εκείνων που θα φιλοξενήσουν τις γαλάζιες σημαίες. Στην επιστολή αυτή καμιά απάντηση δεν δόθηκε…

Δόθηκε όμως, προφανώς, εντολή για μεταφορά και εναπόθεση των κομματιών του seatrack στην παραλία της Δασκαλόπετρας.  Η εικόνα του seatrac κατά   την  εναπόθεση του είχε μορφή  «άμορφης μάζας σιδερικών». 

Εν τω μεταξύ και αφού αναρτήθηκαν σχετικές φωτογραφίες από τον ΠΣΑμεΑ, ο  Αντιδήμαρχος κ. Πατεριμός, χωρίς να είναι αρμόδιος για το θέμα, το ίδιο απόγευμα πήγε στο χώρο του sea track και με ζωντανή μετάδοση και φανερή ταραχή, «ανέβασε» βίντεο, παρουσιάζοντας μεν ένα συναρμολογημένο seatrac, παραδεχόμενος όμως ότι δεν λειτουργεί. Κατηγόρησε τον ΠΣΑμεΑ και τη Σοφία Μιχάλα προσωπικά  ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις! Προφανώς, το sea track στήθηκε «άρον-άρον» χωρίς καν δουλεύει (βλ. καλώδια που κρέμονται κλπ), στην προσπάθεια κάποιοι να «αποδείξουν έργο» και ενώ πριν ήταν στο «έλεος» για μέρες, με κίνδυνο ζημιών, όπως ζήσαμε άλλωστε και στο παρελθόν.

Η ανάρτηση του video προκάλεσε σχόλια, από «σαν έτοιμους από καιρό» πρόθυμους… με πρώτο και καλύτερο αυτό του κ. Δημάρχου Χίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος ανέφερε: «Αγαπητέ μου αντιδήμαρχε μη στεναχωριέσαι η λάσπη είναι προνόμιο των ερπετών …εμείς προχωράμε με έργα και πράξεις και τους αφήνουμε στη λάσπη τους…» απεκάλεσε «ερπετά που σέρνονται στη λάσπη» τα ΑμεΑ, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, επειδή «τόλμησαν» να μιλήσουν για ένα sea track το οποίο κάθε χρόνο ταλαιπωρείται πριν τοποθετηθεί με κίνδυνο να καταστραφεί. Στη συνέχεια, το προχώρησε, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσιες» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δηλώσεις αυτές είναι όχι μόνο απαράδεκτες, προκλητικές και προσβλητικές, αλλά καταδεικνύουν και την απαξιωτική άποψη του κ. Δημάρχου για τα Α.μεΑ, την αντίληψή του απέναντι στις δίκαιες δράσεις και αντιρρήσεις ενός οργανωμένου Συλλόγου όπως ο ΠΣΑμεΑ»

Η  Ομοσπονδία των ΑμεΑ μάλιστα συμπληρώνει ότι  στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος «κατέβασε το βίντεο κι αυτό αποτελεί παραδοχή του ολισθήματός του.

«Το απαράδεκτο βίντεο του Αντιδημάρχου, εκ των υστέρων «κατέβηκε», και το εκλαμβάνουμε ως μια ομολογία του ολισθήματός του, γεγονός όμως που αφήνει έκθετο το Δήμαρχο. Απαιτούμε ο Δήμαρχος να πάρει πίσω τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και να ανακαλέσει δημόσια.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας είναι ισότιμοι πολίτες και απαιτούν σεβασμό από όλους. Όλοι γνωρίζουν τη δράση του ΠΣΑμεΑ στην τοπική κοινωνία για πάνω από 25 χρόνια.

 Ας το πάρουν απόφαση. Όσο κι αν ενοχλεί η δράση μας δεν θα σταματήσουμε ν αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τα δικαιώματα τα δικά μας και των οικογενειών μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Παραίτηση Πατεριμού

Με δήλωση του το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πατεριμός και μέλος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, γνωστοποιεί την παραίτησή του από τον Σύλλογο:

” Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια