Σημαντικό για το Βόρειο Αιγαίο το ειδικό αναπτυξιακό, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίζει το ειδικό αναπτυξιακό  πρόγραμμα, ύψους 25 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο, που στοχεύει σε έργα που αφορούν την υλοποίηση βασικών υποδομών και για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και δράσεις ενίσχυσης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, χαρακτηρίζει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το ποσό αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο εφόσον προκύψει ανάγκη να χρηματοδοτηθούν αξιόλογες και καινοτόμες προτάσεις, ενώ σημαντική χαρακτηρίζει, επίσης, την διεκδίκηση της εφαρμογής της ρήτρας νησιωτικότητας, παράλληλα με την πρόβλεψη για ευελιξία αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις και την κατανομή πόρων στα νησιά.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου παραθέτει στα θετικά και σημαντικά την έκτακτη στήριξη προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αναγκών από τις αυξημένες προσφυγικές ροές, καθώς και την δέσμευση ποσού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για τη τουριστική προβολή των νησιών.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «επειδή τίποτα δεν γίνεται μόνο του οι φορείς του τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού πρέπει να καταθέσουν άμεσα προτάσεις, ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα χρήματα και να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος στην οικονομία των νησιών μέσω της αύξησης του τουριστικού προϊόντος».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια