Συμπαράσταση στον Ρακιντζή από ΑΔΕΔΥ και Χιώτες πυροσβέστες

Την συμπαράστασή τους στον πυροσβέστη κ. Μιχάλη Ρακιντζή, εναντίον του οποίου από το Πυροσβεστικό Σώμα έχει κινηθεί ένορκη διοικητική εξέταση για όσα φέρεται να είπε ή έπραξε κατά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Χαλκειούς, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χίου και το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Με την ανακοίνωσή τους «εκφράζουν δημόσια την αντίθεση, την αγανάκτηση της και εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια δίωξης συνάδελφου μας που εκφράζει δημόσια τις απόψεις του.

Η ελευθερία του λόγου είναι συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας και το σπουδαιότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Η κατάργηση ή   ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου θίγει την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Η ελευθερία του λόγου αποτελεί τη σπουδαιότερη ίσως πτυχή της δημοκρατίας , την σπουδαιότερη κατάκτηση των ανθρώπων. Χωρίς αυτήν, δεν είναι δυνατή καμία δημοκρατική διαδικασία.

Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη,   του κάθε δημόσιου υπαλλήλου. Δεν είναι δικαίωμα ο ευτελισμός και ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου που κατακτήθηκε με αγώνες με στόχο την προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χίου και   το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει όλους τους συναδέλφους και το δικαίωμά τους να εκφράζουν την γνώμη τους δημόσια και υπεύθυνα. Νιώθει αποστροφή σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού με διαδικασίες «φαστ τρακ», που προκαλούν έκπληξη έναντι άλλων περιπτώσεων όπως καταχρήσεων κ.λπ.

Δηλώνει απερίφραστα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας με περιορισμό στη σκέψη και στην έκφρασή της και με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όσο και αν κάποιοι ονειρεύονται από θέση ισχύος να τις ξαναζήσουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον διωκόμενο συνάδελφό μας που υπέπεσε στο «παράπτωμα» να μιλήσει δημόσια».