Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατοχή και διακίνηση χασίς

2

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Χίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για τα αδικήματα της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 21χρονος Έλληνας φοιτητής, ένας 19χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής, ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος Αιγύπτιος και κατασχέθηκαν συνολικά 92 γραμμάρια χασίς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με χασίς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο 20χρονος στην πόλη της Χίου και στην κατοχή του βρέθηκε, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, μικροποσότητα χασίς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 21χρονου φοιτητή, στην οποία διέμεναν προσωρινά ο 20χρονος και ο 19χρονος, βρέθηκαν επτά αυτοσχέδιες ανισοβαρείς συσκευασίες με χασίς, τις οποίες – όπως διακριβώθηκε – κατείχαν από κοινού οι δύο τελευταίοι. Στον ίδιο χώρο, βρισκόταν και ο φοιτητής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης μικροποσότητα χασίς.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 28χρονου Αιγύπτιου, σε αγοραπωλησία ναρκωτικών, έναντι χρηματικής αμοιβής, στην οποία συμμετείχε ο 19χρονος. Στην οικία του 28χρονου βρέθηκε, επίσης, χασίς.

Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στον ανακριτή, επειδή τα αδικήματα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με εξαίρεση τον φοιτητή ο οποίος διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Χίου.

Σχόλια