Χιώτικη Task Force, προτείνει επισήμως ο Νότης Μηταράκης

Επανέρχεται στην πρότασή του για την καθιέρωση τακτικών συναντήσεων των βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Χίου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης.

Χθες, στη συνάντησή του με τον κ. Μανώλη Βουρνού μίλησε για τέτοιες ανά 15ήμερο συναντήσεις. Σήμερα, με επιστολή που τους απέστειλε αναφέρεται σε μηνιαίες τακτικές συναντήσεις, των οποίων αποκλειστικός στόχος είναι η συζήτηση και η ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο κ. Μηταράκης στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, στον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και στον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχα επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής γραμμής μεταξύ της Περιφέρειας, των δημάρχων και των βουλευτών των νησιών μας για την προώθηση και την επίλυση των θεμάτων και των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Άλλωστε, τα τοπικά προβλήματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα παραμερίζοντας όπου είναι εφικτό ιδεολογικές διαφορές. Σίγουρα, πάντως, η αντιμετώπιση τους είναι πάντα πιο εύκολη όταν μπορούμε να συντονιστούμε διαμορφώνοντας κοινή γλώσσα και προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, και αφουγκραζόμενος το κοινό αίσθημα όχι μόνο των κατοίκων της Χίου αλλά και όσων ζουν μακριά από το νησί μας προτείνω την καθιέρωση τακτικών μηνιαίων συναντήσεων στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Χίου. Κατά περίπτωση θα μπορούμε να καλούμε και άλλους θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Ειδικά αναφέρω τους δημάρχους Ψαρών και Οινουσσών.

Στόχος αυτής της προσπάθειας θα είναι η διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής και ενός αρραγούς μετώπου που όχι μόνο θα αναδεικνύει τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, αλλά και θα προτείνει λύσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, την εικόνα και τις υποδομές των νησιών μας.

Ο καθένας από εμάς έχει διακριτό ρόλο. Η συνάντηση αυτή σίγουρα δεν θα επηρεάσει αυτούς αλλά θα συμβάλλει στον καλύτερο συντονισμό μας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι εργαζόμαστε για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής μας πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στην κατεύθυνση της συνένωσης των δυνάμεών μας και να μην αναλωνόμαστε σε προσωπικές προσπάθειες που άλλωστε κατατείνουν θεωρώ στον ίδιο πάντα στόχο».