Σκηνικό εκβιασμού στήνει -με συνεργούς- η κυβέρνηση για τα κέντρα-φυλακές

Πρωτοφανές σχέδιο εκβιασμού των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η κυβερνητική απόφαση δημιουργίας τερατωδών κέντρων – φυλακών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη Χίο ειδικότερα.

Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, παρακολουθήσαμε μια ακόμα σύσκεψη «μαϊμού» υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, ενώ σε ρόλο κομπάρσων ήταν κυβερνητικοί βουλευτές και δήμαρχοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στην σύσκεψη αυτή και σε ό,τι αφορά τη Χίο ειδικότερα ο συντονιστής για το προσφυγικό υφυπουργός Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής φέρεται να ανακοίνωσε ότι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση είναι να γίνει το κέντρο – φυλακή στο «15» (15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, περιοχή Αίπους), θέση στην οποία σταδιακά κατέληξε, αρχίζοντας από το Πιτυός, μετά στο «18» και στην συνέχεια στο «17»!

Μύθος τα περί επίσημης κυβερνητικής ανακοίνωσης

Ανακοίνωση για την ανωτέρω απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης ή του συντονιστή για το προσφυγικό δεν υπήρξε μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ και ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι από διαδόσεις της γνωστής πηγής που έχει πάρει στις… πλάτες της όλη την ευθύνη να φέρει σε πέρας το «τιτάνιο έργο».

Το γραφείο του υφυπουργού Άμυνας, με το οποίο επικοινώνησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο astraparis.gr, έκανε γνωστό ότι ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδώσει ο κ. Στεφανής και παρέπεμψε στην γενική γραμματεία ενημέρωσης, η οποία – επίσης – ουδέν ανακοίνωσε! Άρα, όλα είναι στο «μεταξύ μας» και προκαλεί τεράστια εντύπωση και πλήθος ερωτηματικών γιατί η κυβέρνηση και ο συντονιστής αποφεύγουν την επίσημη ενημέρωση των πολιτών σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Επιχείρηση «Δούρειος Ίππος» με την συνδρομή προθύμων

Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες περί των κυβερνητικών προθέσεων ή και αποφάσεων περιβάλλον η δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη σπεύδει να θέσει σε νέα «διαπραγμάτευση» την δημιουργία της υπερδομής, συγκαλώντας εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, την προσεχή Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00. Για την οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρξε ομόφωνη αρνητική απόφαση του σώματος, χωρίς έκτοτε να έχει μεσολαβήσει και μάλιστα επισήμως κάποια αλλαγή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για υπερδομή 5.000+ ανθρώπων στη Χίο.

Για το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ. Κάρμαντζης έχει καλέσει σε σύσκεψη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προφανώς για να τους «περάσει» τις κυβερνητικές αποφάσεις και να επιχειρήσει να προλειάνει το έδαφος για επανεξέταση του θέματος με μία μάλλον θετική προοπτική. Δηλαδή, να ρίξουν νερό στο κρασί τους και εν τέλει αντί της αρχικής θέσης περί δημιουργίας και λειτουργίας μίας και μόνον δομής ταυτοποίησης και καταγραφής δυναμικότητας 500 ανθρώπων να ανέβει λίγο (;) παραπάνω.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί, χθες Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2020, συνάντηση με τους προέδρους των Καμποχώρων, στην οποία διεφάνη εκ μέρους του κ. Κάρμαντζη ότι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, που είναι το ζητούμενο για την περιοχή, συνδέεται άμεσα με την δημιουργία νέας δομής, ενώ φάνηκε ιδιαιτέρως ενδοτικός σε ό,τι αφορά την προηγούμενη κάθετα αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την υπερδομή που αποτελεί τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Στην ίδια σύσκεψη επαμφοτερίζουσα για την δημιουργία της νέας δομής και υπό την πίεση κυρίως των Χαλκούσων ήταν και η θέση του επικεφαλής της παράταξης Χίος Μπροστά κ. Γιάννη Καραβασίλη, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα έχει να πει στην προσεχή (Δευτέρα) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια