Σοκ από την κακοποίηση παιδιού στην Σούδα

Εικόνες – σοκ από την κακοποίηση ενός μικρού παιδιού, ηλικίας τριών ετών, στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο, από τον φερόμενο ως πατέρα του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε ένα πλήθος λογαριασμών χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δείχνει το παιδί να κακοποιείται μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό της Σούδας, από άνθρωπο που δεν φαίνεται το πρόσωπό του.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε αντιληπτό από το προσωπικό της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου, που εργάζεται στον καταυλισμό της Σούδας, το πρωί της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου 2016 και καταγγέλθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραμανή στην αστυνομία, η οποία έχει ήδη συλλάβει τον φερόμενο ως πατέρα του παιδιού, Σύριο τριάντα ενός ετών, ο οποίος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Χίου.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα δέχεται διαρκώς κτυπήματα, πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτο πρόσωπο που παρακολουθεί φαίνεται να σταματά τον βασανισμό του.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού είναι πιθανόν να το έχει απαγάγει από την μητέρα, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία και χρησιμοποιούσε το βίντεο για τον εκβιασμό της.

Όλες οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από στελέχη της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου, η οποία – επιπλέον – έχει ζητήσει μέσω της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πληροφορίες από την Τουρκία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του δράστη ότι είναι ο πατέρας του παιδιού, ενδεχομένως δε και τυχόν άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Στην αστυνομία έχουν φτάσει, επίσης, πληροφορίες ότι ο δράστης είχε σχέσεις με τον ISIS, ενώ κυκλοφορεί και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Στην υπόθεση, όπως είναι φυσικό, έχουν εμπλακεί η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το παιδί με εντολή από την εισαγγελία Χίου έχει παραδοθεί για επίβλεψη στην μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση».

Ο astraparis.gr έχει στην διάθεσή του όλο το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες), το οποίο επειδή αφορά μικρό παιδί και απεχθές περιστατικό δεν πρόκειται να το αναρτήσει.