Σοβαρές ζημιές από πλημμύρες στα Καρδάμυλα

Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση του κ. Τάσου Ποδιά (Τασος Ποδιας) στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι νυκτερινές καταιγίδες (το βράδυ της Παρασκευής 23 προς το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015) στην βορειοανατολική Χίο, με τα σοβαρότερα στην περιοχή των Καρδαμύλων, όπου πλημμύρισαν σπίτια και γέμισαν με λάσπες οι δρόμοι.

Κατά τις πρωινές κυρίως ώρες η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή προκάλεσε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, πλημμύρες σε σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απάντληση των υδάτων από 7 σπίτια.

Η κυκλοφορία στους δρόμους είναι προβληματική, λόγω του μεγάλου όγκου των φερτών υλικών, ενώ ο δρόμος από Δελφίνι προς Καρδάμυλα έχει υποστεί ζημιές. Γενικότερα, η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των προβλημάτων στους δρόμους, καθώς και από την πυκνή ομίχλη.

Η Πυροσβεστική κατόρθωσε να απεγκλωβίσει έναν πολίτη στον δρόμο Αμάδες – Βίκι, ο οποίος είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Αναφέρονται δε προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, τα οποία – ωστόσο – δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί πλήρως.

Υπάρχουν, επίσης, αναφορές ότι κατέπεσαν μαντρότοιχοι κι έχουν πνιγεί ζώα.

Στην περιοχή των Καρδαμύλων σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολη η ζωή των κατοίκων και η επέμβαση των σωστικών συνεργείων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στην περιοχή, καθότι η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά αντίξοη, λόγω των καταπτώσεων και της πυκνής ομίχλης στο οδικό δίκτυο.

kardamila2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:29

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σε απάντληση υδάτων επενέβη σε δέκα περιπτώσεις, με 15 άνδρες και 6 οχήματα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στην περιοχή των Καρδαμύλων, που επλήγη σοβαρά από την σφοδρή καταιγίδα. Στην περιοχή των Καρδαμύλων συνεχίζονται οι αντλήσεις με 10 άντρες και 4 οχήματα.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου 2015, επενέβη με έξι άνδρες και δύο οχήματα σε απεγκλωβισμό οχήματος με οδηγό τον Μ.Δ. περίπου 65 ετών, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Αμάδων και Βικίου, όπου υπήρχε μεγάλη ροή υδάτων με αποτέλεσμα την αδυναμία προσπέλασης.

Ακόμα, η Πυροσβεστική μετέφερε δύο άτομα από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Χίου – Καρδαμύλων με Πιτυούς στα Καρδάμυλα, λόγω βλάβης του οχήματός τους.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν δύο κοπές δέντρων στην περιοχή Προβατά και Σπηλάδια, λόγω πτώσης τους στο οδόστρωμα.

kardamila3