Στα χέρια της Μονομετοχικής, ακίνητα – φιλέτα του δήμου

Στην δυνατότητα ευελιξίας και στην αποτελεσματικότητα της Μονομετοχικής Ακινήτων Α.Ε. του δήμου Χίου, στοχεύει η δημοτική αρχή για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ακίνητα φιλέτα όπως το πρώην φαρμακείο Μαναγού στην οδό Δημοκρατίας, η πρώην κατασκήνωση «τα θαλασσοπούλια» και το τουριστικό δημοτικό ακίνητο στο Λιθί.

Πρόκειται για τρία συνολικά ακίνητα η παραχώρηση των οποίων θα αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 25 Απριλίου 2018.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος περιουσίας και πρόεδρος της Μονομετοχικής Ακινήτων κ. Γιώργος Καραμανής ο στόχος είναι η αξιοποίηση του συνόλου των ακινήτων. Σε πρώτη φάση όμως τα δυο πρώτα θα λειτουργήσουν ως πηγές εσόδων για τις απαραίτητες επισκευές και εργασίες που χρειάζεται το ακίνητο στο Λιθί.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμανάκι του Λιθίου έχει στατικά προβλήματα και η επισκευή του απαιτεί πρωτίστως μια μελέτη στατικότητας η οποία μέσω της μονομετοχικής θα ανατεθεί σε ιδιώτη κι αμέσως μετά με βάση τη μελέτη θα πραγματοποιηθούν οι επισκευές που απαιτούνται.

Το πρώην φαρμακείο Μαναγού είναι ένα ακίνητο το οποίο άμεσα μπορεί να δημοπρατηθεί και λόγω της θέσης του, επί της οδού Δημοκρατίας, να ενοικιαστεί και να αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της πρώην κατασκήνωσης «τα θαλασσοπούλια» με την νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων θα μπορεί και αυτό να δημοπρατηθεί. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες για την εκμετάλλευση του, οπότε και από αυτό το ακίνητο που μέχρι πρότινος αποτελούσε ζημιά για τον δήμο θα αποδοθούν έσοδα στο ταμείο της εταιρείας, θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια